30 Temmuz 2009

3G Dönemi Başladı !

İşim gereği yaklaşık 2 aydır 3G ile yatıp kalkıyoruz ve nihayet geldi işte!İnanılmaz bir teknoloji,uçsuz bucaksız bir deniz.En muhteşemi de Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda hizmete girmiş olması.3G sayesinde hareket halindeyken sesin yanısıra grafik,resim,film,müzik,data ve benzer bilgiler yüksek hızda iletilebilecek.Artık cep telefonlarımızdan görüntülü konuşabilecek,eve ulaşmaya çalışırken trafikte naklen maç yayınını izleyebilecek,dizimizi seyredebilecek,cepten internete hatta cep telefonumuz aracılığı ile laptopumuzla internete bağlanabileceğiz falan falan...Vaaay be ne teknoloji!Ne kadar ileri bir seviyeye ulaştık farkında mısınız?Çok değil 15-16 sene önce,cep telefonları ülkemize geldiğinde Türk halkı olarak hayretler içerisinde kalmıştık.( Gerçi milyonlarca yıldır cep telefonumuz varmışcasına hızla adapte olduk ya o da ayrı bir hayret konusu .)

Cebimizden yüksek hızda raporlarımızı gönderebiliyoruz ama işimizden evimize giden 15 dakikalık yolu 1,5 saatte gidiyoruz,kendi işyerlerimizden çıkmadan firmalarımızla görüntülü toplantı yapabiliyor ve böylece zamanımızı yolda harcamaya engel olabiliyoruz ama hastanede erken doğum yapan kadıncağızın yeterli küvez olmadığı için ikiz bebeklerinin birinden vazgeçmesini isteyenlere engel olamıyoruz,yüksek teknoloji sayesinde denizin dibindeki ve ıssız çöllerdeki darbeyi bulabiliyoruz ama bir katili ya da düşen helikopterin yerini bulamıyoruz...Bu nasıl çelişki yahu!Biz ilerledik mi yoksa geriledik mi lütfen biri bana söyleyebilir mi?
Atam "Muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmalı"derken bunu kastetmemişti,biz yanlış anladık!Bizi bir yerlerden izliyor,biliyorum.Öyle utanıyorum ki...

4 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Selam canım,
Ne yaman çelişki değil mi?
Hemen uzun bir liste yapabilirız. Bakalım:
Çocukların yol olmadığı için ulaşamadığı köy okulları bilgisayarlarla donatılıyor.
Her köşebaşında bir özel hastane fakat doktor yok. Var da diplomasız yıllarca çalışıyor. Belgelerimi sonra getirecem demiş de sonra da unutulmuş.
Her şehirde üniversite ama hocaları yok..
Yeni mezun doktor, annem hastalanırsa hiç bir meslektaşıma güvenip emanet edemem diyor mezuniyet konuşmasında.
İkiz bebek meselesi artık Ülkemizde insan hayatına verilen değerin magmalara indiğini gösteriyor. İnsana BU KADAR MI YAHU dediretecek kadar vahşi bir cinayet. Benim izlediğim kanalda spiker bu haberi anlattıktan sonra "şimdi bir başka cinayet haberine geçiyoruz" dedi ve hiç şaşırmadım. Anne aylarca karnında taşıyor, binbir zahmetle doğum yapıyor ve sonuç? Yazı tura atın deniyor. Yoksa sağ mı sol mu yapsak. En güzeli ya şundadır ya bunda..Sebep..Küvez yok. OLACAK ŞEY DEĞİL. Böyle uzun yorum olmaz. İstersen oku ve sil. N'apiym sen çok güzel yazmışsın. Bana da bahane lazımmış.
Sevgiler...

GizliYorumcu dedi ki...

Silmek ne demek Asuman Ablacığım,baş köşede yayınlayacağım.Hatta yorumunuz benim yazımın tamamlayıcısı niteliğinde,teşekkür ederim.O kadar doğru ki yazdıklarınız.Tüm bu sorunlara çözüm bulmadan teknolojiyle iç içe yaşamak yalnızca bir ironi olsa gerek.Birileri bizimle dalga geçiyor ve biz hiç birşey yapamıyoruz.Utanmaktan başka.......
Sevgiler...

Asuman Yelen dedi ki...

Sevgili arkadaşım,
Şeker bayramını kutluyor,sağlık, mutluluk, huzur, ve tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum.

Not:Umarım bu suskunluğun, hiç bir şeyi önensemeyecek kadar mutlu olduğundandır. Senin için tüm kalbimle istiyorum bunu.

Hep sevgiyle kal.....

Arthas dedi ki...

Blogunuza bakıyor musunuz acaba?

Yorum Gönder