24 Temmuz 2009

Yasal Sapıklık !

Beraberliklerde aradaki yaş farkının çokta önemli olmadığını düşünenlerdenim.3-5 yaş büyük/küçük olmak,kafa yapıları,anlayışları,zevkleri uyumlu insanlar için bir problem teşkil etmez.Ancaaaaaak 71 yaşındaki bir adamın (başka bir kelime bulamadığım için adam demek zorunda kaldım,adam olduğundan değil) 17 yaşında bir kızla evlenebilmesi (olay böyle olduğu evlilik yazdım aslında ortada sadece satın alma durumu var)benim için sapıklıktan başka birşey değil.Neredeyse torununun çocuğu olacak yaşta bir kızla değil evlenmek bunu düşünmek bile sapıklık.71 yaşındaki bu şahısın,şu anda cezaevinde bulunan ve alınan kararı yanlış bulup utanmadan temyize giden insan müsvettesinden benim için hiç bir farkı yok.Sapıklığın yasal hali......

Haydi o şahıs sapık,peki kızın ailesine ne demeli.Hangi insan evladı kızını dedesi olacak yaşta birine verebilir ki?Buna nasıl razı olur aklım almıyor.İnsan kızını sevdiği gence bile verirken ağlaya zırlaya verir.Sen,pamuklara sar,bak büyüt yetiştir üç kuruş para için (trilyonlar da olsa bu durumda üç kuruş )kızını sat,olacak iş mi?Düşündükçe midem bulanıyor.Allah islah etsin.


Bu konu için kesinlikle derhal bir yasa çıkmalı ve bu durum bir an önce engellenmeli.

Resim: Jan Jan Filminden

5 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Selam,
belirttiğin her şeye tüm kalbim, ruhum ve aklımla katılıyorum...
Bunu belirttikten sonra biraz da sitem.
Kapımın önünden geçip uğramıyorsun. Bi merhaba ablacım nasılsın yok mu. Farkında olmadan seni kıracak bir şey yaptığımı düşünüyorum artık. Lütfen yanıldığımı söyle.
Sevgiler...

GizliYorumcu dedi ki...

Asuman Ablacığım,
Uğramaz olur muyum hiç,hergün mutlaka geliyorum.İş yerimde,yoğunluktan dolayı bilgisayar başında yediğim yemek eşliğinde, mutlaka kaçıp geliyorum sizin mekana.Doya doya yazılarınızı okuyup yorumları takip ediyorum tatlı niyetine.Kırgınlığım falan asla yok nereden çıkardınız bunu.Ben çok çalışmanın ve sıcakların kurbanı oldum Asuman ablacığım.Yoğun iş temposu sıcakla harmanlandığında beynimin eriyip kulaklarımdan akıp gittiğini hissediyorum bazen:)Bir selam yazmayı akıl edemememin sebebi yalnızca bu.Bir daha olmaz.
Sevgiyle...

Asuman Yelen dedi ki...

Sen kusura bakma asıl. Evinde yayılıp oturan tembel bir emekli olarak çalışanın halini, bu sıcaklarda çalışmanın ne menem bir şey olduğunu unutmuşum.Ben hep kambiyo servislerinde çalıştım. Hep bankadan en son çıkanlardandım.Müşterisi, dövizin riski, bir de sıcak.. Offf. Sana kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

GizliYorumcu dedi ki...

Tembel mi?Kendinize haksızlık ediyorsunuz Asuman Ablacığım.Birincisi siz,yazılarınızdan okuduğum kadarıyla o kadar faalsiniz ki benden daha yoğun olduğunuza hiç şüphem yok,ikincisi de zaten ev hanımlığı başlıbaşına dünyanın kesinlikle rakipsiz en zor mesleği.Üstelik ne maaşı var ne de sigortası.Bedava yapılan mesailer de cabası!Allah hepimize kolaylıklar versin inşaallah.
Sevgiyle...

DORİS dedi ki...

hakikaten iğrenç bir durum, yasayı yapanın hiç çocugu yok mu diye dşünüyr insan..

Yorum Gönder